Toves Pannlampsguide

Betalt samarbete med SILVA
Här kommer en liten pannlampsguide med mina favoritlampor från Silva. Du hittar mer information om dessa och andra pannlampor hos Silva. På bilden nedan, Tove med Trail Runner Free.

Silva Trail Runner Free

Det givna valet när det finns risk att mörkret hinner falla in under passet och vid lugnare pass där jag inte har så höga krav på starkt ljus. En lampa att alltid ha med i packningen – man vet aldrig när behovet av en pannlampa dyker upp.
Fördelar: Väldigt lätt och smidig inga sladdar eller batteri som är i vägen. Så inga problem att ha den med även vid de tillfällen som man inte vet om man kommer att behöva använda lampa – för det märks knappt att man har något på huvudet. Fullt tillräckligt ljus för distanspass på stig i skogen.
Nackdelar: Vid hög fart i teknisk terräng föredrar jag en pannlampa med starkare ljus.

Silva Trail Speed

Pannlampan är väldigt lätt och smidig och precis som med Trail Runner Free märks det knappt att man har något på huvudet. Batteriet finns i olika storlekar beroende på hur lång brinntid du behöver och det mindre batteriet går även bra att ha på huvudet men jag föredrar att ha det på ryggen eller runt midjan.
Fördelar: Väldigt smidig pannlampa med tillräckligt ljus för att användas under i stort sett alla träningssammanhang. Den pannlampan som jag oftast väljer när jag ska ut och träna i mörkret.
Nackdelar: Inte riktigt lika smidig som Trail Runner Free då batteriet kopplas på separat och är lite tyngre.

Silva Exceed

Silvas starkaste lampa som ger en riktigt bra ljusbild trots att den är väldigt lätt och smidig på huvudet. Den här lampan använder jag när jag tränar nattorientering och vid de tillfällen som jag vill ha ett så starkt och brett ljus som möjligt.
Fördelar: Ger ett väldigt starkt ljus förhållande till storleken på lampan.
Nackdelar: Ett lite tyngre batteri.

Tove Alexandersson