ARC JET & SPIKE JET

Betalt samarbete med SILVA

 

Nu lansera Silvas nya kompasser Arc Jet och Spike Jet. Jag har varit med och utvecklat tumkompassen Arc Jet. Att Silva har tagit fram en helt ny kompass känns mycket spännande och jag har tyckt att det har varit väldigt givande att kunna påverka vad jag tycker är viktigt.

Ett ögonkast och den ser till att du håller rätt riktning

 

Kompassen ska vara ett hjälpmedel för att orientera så snabbt och säkert som möjligt. Bäst är det när användandet av kompassen sker av sig själv, utan att man behöver tänka på det. Jag tycker att kompassen knappt ska märkas men alltid finnas där tillhands. Ett ögonkast på den och den ser till att du håller rätt riktning mot nästa kontroll.

Kompassnålen ska vara snabb, stabil och säker

 

Kompassnålen ska vara snabb men framförallt stabil och säker. Du ska alltid kunna lita på att den leder dig i rätt riktning. Den ska inte vara i vägen och ta onödig plats på kartan. Sitta perfekt i handen och tillåta dig att ha den typen av tumgrepp som du själv önskar. Det var mina ledord när den nya kompassen skulle tas fram.

Nu är den äntligen här

 

Jag har testsprungit och gett feedback för att få kompassen så bra som möjligt. Och nu är den äntligen här! Med en snabb och stabil nål, ett tumgrepp som kan plockas bort för att ha tummen direkt på kartan och även läslighet direkt genom kompassen för att inte missa några detaljer på kartan.

 

Hjälper till och utvecklar dig som orienterare

 

Jag hoppas att ni kommer att gilla kompasserna och att de kan hjälpa er att utvecklas som orienterare!

 

/ Tove Alexandersson

 

Du hittar mer information om de nya kompasser ARC JET (tumkompasser) och SPIKE JET (klassiska kompasser) hos SILVA